Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hajpakolás otthon házilag képes leírás - Hajápolás.tlap.hu
részletek »

Hajpakolás otthon házilag - Hajápolás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hajapolas.tlap.hu » Hajpakolás otthon házilag
Keresés
Találatok száma - 6 db
Do-It-Yourself hajápolás a hűtőből

Do-It-Yourself hajápolás a hűtőből

Nektek is biztos volt már olyan, hogy nem volt otthon semmi amit a hajatokra kenhettetek volna, viszont nagyonis szükség lett volna rá. Ilyenkor jó, vagyis hasznos, hogyha tudtok néhány házi praktikát, mely gyorsan elkészíthető, és ugyanúgy , vagy még jobban táplál, mint a bolti balzsam, hajpakolás.

Hajápolás otthon, természetesen

Hajápolás otthon, természetesen

Hisz az ilyen termékeknek nem is mindig csak az árával van baj. Könnyű belezavarodni, hogy mi mire jó, miben milyen hatóanyag van. Végül ott állunk a drogériában, kezünkben nyolcféle termékkel, arcunkon a döntésképtelenség zavart kifejezésével. A következőkben most megosztunk veletek néhány régi receptet, amit mi is a nagyitól tudunk. Hisz az ő idejükben még nem igazán voltak elérhetők a különböző kozmetikai cégek száz meg egy féle termékei. Így megelégedtek a természet nyújtotta gyógynövényekkel.

Hajpakolás házilag, dédnagyi módra

Hajpakolás házilag, dédnagyi módra

A piacon elérhető közép árkategóriás kozmetikai termékek rövid távon csodát tesznek a bőr, köröm-, és hajápolásban. Felmerül viszont a kérdés: hosszú távon nem ártanak-e többet a bennük található mesterséges anyagok, mint amennyit használnak? Összeszedtünk néhány házilag elkészíthető, otthoni hozzávalókból is könnyen összeüthető hajápoló szert. Kezembe veszek egy sampont. Végignézek az összetevőkön, és fejvakargatva állok: Aqua, Perfume... oké, ezeket még értem. De mi lehet a többi, latin nevű hozzávaló? Ha igazán tudni szeretném, persze rákeresnék a szakirodalomban, de ezt inkább meghagyom a hozzáértőknek, én pedig megmaradok az édes naivitás világában. Hogy miért? Mert a mindennapok során így is, úgy is használni fogom őket. Az viszont egyre többször merül fel bennem, hogy vajon ük-ükanyáink mit tettek extra korpátlanító sampon, vagy dúsító balzsam nélkül gyönyörű hajzatukért. Nos, ők - nem meglepő módon - a természetből vették csodaszereiket. Ahogy mi is fogjuk tenni most. Nem kell meglepődni, ha az eredmény szebb haj lesz, anélkül, hogy egy csomó pénzbe került volna.

Hajpakolás otthon

Hajpakolás otthon

Ahhoz, hogy hajunk szépen csillogjon, kellemes tapintású, könnyen fésülhető és formázható legyen, kívülről - belülről ápolnunk kell. A megfelelő életmód, az egészséges, vitamindús és kiegyensúlyozott táplálkozás mellett számos külső segítséget nyújthatunk a haj számára. Hajunk minden esetben meghálálja ezt a gondoskodást. A hajpakolások és hajöblítők használata fontos a szép, egészséges hajkorona eléréséhez, melyek extra mennyiségű tápanyaggal, vitaminnal látják el a hajszálakat és vele együtt a hajas fejbőrt. Íme néhány természetes tipp otthonra, amelyek segítenek a haj táplálásában, gondozásában

Hajpakolás receptek a konyhából

Hajpakolás receptek a konyhából

A hajápolás nyáron különösen fontos, hiszen az erős napsugárzás, a klóros medencevíz és a tengervíz mind-mind roncsolják a hajszálakat. A különféle pakolások segítségével elérheted, hogy hajkoronád ismét magához térjen és visszanyerje rugalmasságát. Azonban nem kell rögtön a drogériába rohannod drága kozmetikumokért! Házilag is kikeverheted saját tápláló pakolásodat, egyenesen a hűtőből! A házi pakolások legnagyobb előnye, hogy nem tartalmaznak káros kemikáliákat, szóval biztosan jót tesznek hajaddal.

Hirdetés
Valami egyszerű házi hajpakolás?

Valami egyszerű házi hajpakolás?

Én olyat szoktam készíteni, ami nem teljesen házi, de mégis. Garnier Fructis Hármas táplálás -Tápláló ápolás balzsamot (3féle olaj van benne) kutyulom össze itthoni cuccokkal. Teszek bele olívaolajat, hajfényolajat, néha napraforgó olajat is, egy kevés mézet esetleg tejet, ha nem elég híg. Ezt felkenem a hajamra, feltekerem a hajam, teszek rá egy zuhanysapkát és arra egy törölköző turbánt csinálok, hogy melegen legyen, mert akkor jobban beszívja az anyagokat. Közvetlen a hajtövekre nem szoktam kenni, mert zsíros lesz a hajam. ...

Tuti menü